вторник, 17 октомври 2017 г.

Дуле Савич: Моят гол се помни 40 години, това говори нещо...

Са данашње свечаности на највећем српском стадиону
Легендарният централен нападател на Цървена звезда Душан Савич, който с известния гол в Лондон изхвърли Арсенал от Купата на УЕФА през 1978 година, смята, че сегашният отбор на "червено-белите" може да направи изненада в мача между двата отбора в Лига Европа.

Поколението, със Савич, Владимир Петрович Пижон, Цветин Благойевич и останалите, днес на стадион "Райко Митич" беше гост на коктейл и припомняне на подвига по пътя към финала на Купата на УЕФА, като им беше направен и шпалир от отбора на Владан Милойевич.

"Приятно се чувствах днес, виждаме се и иначе, но е още по-хубаво когато се намерим по такъв повод. Щастлив съм, че мога да видя силен Арсенал в Белград, а още повече, че моят син може да бъде в същата позиция като мен, въпреки че той е защитник, а аз бях нападател", заяви Савич пред журналисти на стадиона на Звезда.

Савич си спомни чудесната атака на целия отбор на Звезда, петата на Пижон, центрирането на Благойевич и неговия гол от воле три минути преди края на мача в Лондон.

"Не съм знаел, че за този гол ще се говори толкова, а още по-малко, че ще се помни 40 години. Вероятно ще трае още 40 години. Това е гол, който не е донесъл трофей и е чудно, че се помни толкова, вероятно това говори нещо."

Савич допълни, че Цървена звезда няма причина да се плаши от Арсенал.

"Не е просто да се дават съвети, играчите на Милойевич само трябва да бъдат най-добри на терена в този момент, а с божията помощ вярвам, че могат да осъществят добър резултат. Не трябва да се мисли за резултата, нямам страх, нека бъде както бъде", заключи Савич.

Мачът от 3 кръг на Група Н на Лига Европа между Цървена звезда и Арсенал се играе в четвъртък от 20 часа в Белград.

Няма коментари:

Публикуване на коментар