вторник, 17 октомври 2017 г.

На прага на историята в Шампионската лига

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Миле Свилар, белгийски вратар, който има и сръбско гражданство, може утре вечер да изпише нова страница в историята на европейския футбол.

Синът на някогашния известен вратар Ратко Свилар, който от 1973 до 1980 година носи екипа на Войводина, а след това проведе 16 години в Антверпен, може, след дебюта за клуба си, да запише и първо участие в Шампионската лига.

Бенфика от 21:45 ч чака Манчестър Юнайтед в третия кръг на Група А и това може да бъде изключителна възможност да се представи пред един от най-големите клубове в света.

Момъкът, който неотдавна стана пълнолетен беше между гредите срещу Олянензе в мач от Купата на Португалия, опази мрежата си и се хареса на треньора Руй Витория.

В негова полза може да бъде и това, че първият избор на вратата на "орлите" Жулио Сезар още не е напълно възстановен от травма в гърба - ако бъде в стартовите 11 в сряда на стадион "Луж", ще стане новият рекордьор с 18 години, месец и 22 дни, с което ще подобри рекорда на легендарния Икер Касийяс, който дебютира в Шампионската лига на 18 години, три месеца и 26 дни.

Ратко неколкократно е апелирал към Футболния съюз на Сърбия да извика Миле, за да играе за националния отбор на западната съседка, тъй като има сръбско гражданство, а досега не е участвал за младежките отбори на Белгия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар