вторник, 17 октомври 2017 г.

Мачове в Черна гора се разследват от УЕФА за уреждане

Утакмице у Црној Гори под истрагом УЕФА
Мачът от първа черногорска лига Искра - Дечич (4:1) и от втора Отрант Олимпик - Челик (6:1) се разследват от надлежните органи на УЕФА заради съмнение в честността, съобщи Футболният съюз на Черна гора.

В съобщението на ФСЧГ се изтъква, че пълната документация получена от УЕФА е изпратена за разследване от надлежните държавни органи, Управата на полицията в Черна гора и Върховната държавна прокуратура.

Това не е първият път в който мачове в Черна гора са подложени на съмнение, през миналия сезон "под лупа" бяха много мачове като Петровац - Рудар, Ловчен - Сутйеска, Рудар - Петровац, Йединство - Рудар, Грбал - Йединство, Ловчен - Зета...

И тогава от ФСЧГ пълната документация е изпратена до държавните органи, но нищо конкретно не е предприето.

През март 2015 година в полицейската акция "Тип" бяха арестувани петима футболисти, които са били под съмнение, че са "договаряли изхода на мачове между себе си или други и така са си осигурили противозаконно печалба от 75 000 евро" заради спорните мачове Сутйеска - Беране (4:0), изигран на 30 август 2014 г, както и Беране - Могрен и Могрен - Беране, съобщава подгоричкият Вийести.

След няколкомесечни разследвания не е доказана вината на футболистите, които можели да продължат да се занимават с футбол.

Под директно разследване на УЕФА са били и няколко европейски мача на Челик, някои футболисти на никшичкия клуб дори трябвало да пътуват до Нион, за да дадат показания, но и в този случай не е доказано, че някой мач е уреден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар