понеделник, 16 октомври 2017 г.

Епична реклама на Звезда срещу Арсенал с думите на Дуле Савич: Казват, че Барселона играе футбол? А ние две минути държахме топката без да я пипнат!


Привържениците на Цървена звезда няма да имат нищо против в четвъртък вечерта да се повтори резултата от дуела срещу Арсенал в Белград през 1978 година. Отборът на Бранко Станкович с гол на Благойевич спечели с 1:0... А в реванша всички знаем какво се е случило.

Съществува и днес онзи материал от Хайбъри когато легендарният Владанко Стоякович казва: "Петрович до Благойевич, Благойевич в средата и гол... Душан Савич. Звезда е тази, която отива напред."

Точно този момент на голямо празненство за Звезда е бил лайтмотива на маркетинговия отдел на "червено-белите" за рекламата на следващия мач. Във фона се чуват тактовете на "Маршът на Дрина" и гласът на Душан Савич.

Не говори легендарният голмайстор за своето голямо постижение, полуволе което завърши в учебниците. Бащата на актуалния защитник на "червено-белите" съвършено описва силата на тогавашния отбор на Звезда. Силата, която се изрази и в атаката за изравнителния гол.

"Казват, че днес Барселона играе футбол! А ние срещу Арсенал държахме топката две минути в наше владение. Те не можеха да я пипнат. И при това играехме само напред. Така падна изравнителният гол. Големият Бейбзи е казал, че това е най-английският гол на английски терени", спомня си в краткия клип Душан Савич.

Привържениците на Цървена звезда го гледат, за да се заредят с оптимизъм. Заглавието на видеото е "В бой тръгнете юнаци всички!".

Няма коментари:

Публикуване на коментар