понеделник, 16 октомври 2017 г.

Партизан без агитка в гостуванията в Лига Европа

Навијачи Партизана на утакмици са Олимпијакосом
Футболен клуб Партизан съобщи, че е решено на мачовете от Лига Европа, по причини за безопасност, няма да има гостуващи привърженици в Елбасан, Киев, но и в Белград.

Партизан съобщава, че след консултации със структурите за безопасност на УЕФА, както и с Динамо (Киев) и Скендербег от Елбасан е решено гостуващи привърженици да не присъстват на мачовете.

"Решението е взето на основата на оценка за безопасността на всички надлежни служби, които поместват тези мачове в групата на мачове с висок риск. В съответствие с това решение, оповестяваме нашите привърженици, че Партизан няма да извърши дистрибуция и продажба на билети за сектора с гостуващите привърженици за мачовете в Киев и Елбасан", пише в съобщението.

Партизан е, също така, помолил привържениците да не опитват индивидуално да си набавят билети за споменатите мачове.

"Присъствието в цветовете на Партизан могат само да влошат шанса на клуба за по-нататъшно класиране, имайки предвид, че вече сме с условно наказание и всеки следващ инцидент може да струва скъпо, потенциално дори до изхвърляне от европейските турнири", се съобщава.

Партизан изтъква, че с "тежко сърце" се съгласява на уважение на решенията, които лишават отбора от подкрепата на привържениците.

"Яснотата, че и най-малкият инцидент може да струва на клуба и желанието да сме повече през пролетта в Европа, надделяха", заключава се в съобщението на Партизан.

Футболистите на Партизан в четвъртък гостуват на албанския Скендербег в Елбасан, в мач от третия кръг на Лига Европа.

Партизан след два изиграни мача заема трето място в Група Б с една точка, колкото има и албанският отбор. Първи е Динамо (Киев) с шест точки, докато швейцарският Йънг Бойс има две.

Няма коментари:

Публикуване на коментар