понеделник, 9 октомври 2017 г.

Милорад Мажич е най-добрият съдия в света за последното десетилетие!

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Милорад Мажич в момента минава за най-добрият съдия в света, според статистическите данни на специализирания сайт "World Referee".

Мажич вече дълги години без конкуренция е най-добрият сръбски съдия, а в последно време е започнал да получава заслужени похвали на международно ниво - раздавал е правда на мачове в Шампионската лига, Лига Европа и квалификации за световни и европейски първенства, както и на най-големите турнири на планетата.

Короната в кариерата му засега е Суперкупата на Европа през 2016 г между Реал (Мадрид) и Севиля, както и финала на тазгодишната Купа на конфедерациите.

Сайтът "World Referee" се занимава с анализ на редица статистически данни, на основата на които дава точки, а арбитърът от Врбас този сезон заема трето място зад словенеца Славко Винчич и Феликс Брих от Германия.

Когато се вземат предвид последните 10 години и се сравнят резултатите с неговите колеги, Мажич здраво държи първо място пред звучни имена - Джунейт Чакър, Хауърд Уеб. Списъкът се генерира автоматично на основата на добри решения, контрол на играта, грешки, жълти картони, авантажи, дузпи...

След тях следват Бьорн Кайперс и Феликс Брих, докато първите 10 се допълват от Виктор Касай, Равшан Ирматов, Франк Де Блекере, Педро Проенса и Хорхе Лариондо.

Освен това, Милорад дели и първото място с Бибияна Щайнхаус за най-висока оценка за един мач - за дуела Унгария - Белгия в 1/8-финала на Европейското първенство през 2016 година, спечелен от "Червените дяволи" с 4:0, неговото съдийство е било оценено с 9,9 от максимални 10 точки.

Мажич в последно време е критикуван от членове на Цървена звезда, които поискаха неговото доживотно изключване от мачове на "червено-белите". Белградският гранд се оплаква от тенденциозно отношение, а гневът се отприщи след загуба с 0:1 с гол в 96-ата минута при гостуването на Напредак (Крушевац).

Няма коментари:

Публикуване на коментар