неделя, 8 октомври 2017 г.

Немците кандидатстват за Евро 2024 с лого на сръбски дизайнер

Победнички дизајн Игора Петровића
Игор Петрович от Сърбия победи в конкурса, който Германската футболна асоциация организира, за да избере лого за кандидатурата си за Европейското първенство през 2024 година.

Германската футболна асоциация публикува на сайта си, че за конкурса са кандидатствали 2076 проекта от 990 дизайнера от 82 държави.

След разглеждане на проектите изборът е стеснен и е организирано гласуване по интернет. Дизайнът на Игор Петрович е победил убедително, печелейки 44% от гласовете.

Логото съдържа черен, червен и златист цвят, както и номер 24 и ще бъде част от кандидатурата, която ще бъде изпратена в УЕФА.

Срокът за кандидатстване за организацията на Европейското първенство е до 27 април 2018 година, а решението трябва да се вземе през септември.

Президентът на Германската футболна асоциация Райнхард Гриндел обяви, че немците желаят да използват логото в процеса на кандидатиране.
 Представљању победничког дизајна присуствовао је и селектор Немачке Јоаким Лев
"Фактът, че почти 1000 дизайнера от цял свят участваха в конкурса показва какъв е интересът към нашата кандидатура. Благодарение на онлайн гласуване, привържениците бяха част от нашата кандидатура от самото начало. Спечелилото лого е тяхното лого", заяви Гриндел.

Освен Германия, интерес за организирането на Европейското първенство през 2024 година показа и Турция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар