понеделник, 9 октомври 2017 г.

Не умирай за мен, Аржентино: Министерството на здравеопазването със съвети как да се преживее футболен мач

Ne umiri za mnom, Argentino: Da li Ministarstvo zdravlja ovako savetuje Argentince da prežive fudbalsku utakmicu
Страстта към футбола може да доведе до сърдечен или мозъчен удар, това се казва в съобщение подписано от най-добрите аржентински лекари.

Въпреки че е измислено - шегата е добра:
Министерството на здравеопазването на Аржентина, още преди три години, за Мондиала в Бразилия, е подготвило съобщение как по време на голям мач да не се стигне до влошаване на здравето на нацията. А на аржентинците това ще им трябва преди решаващия мач квалификация за Световното първенство, който националния отбор на Меси и Дибала играе в Еквадор в сряда ранно утро по нашето време.

Затова в интернет се появи отново "официалното съобщение" в което се съобщава как привържениците трябва да се държат по време на мача, за да си опазят здравето.

"Страстта с която привържениците гледат футболни мачове може да доведе до това хората с хронични болести да получат сърдечен или мозъчен удар. Емоционалният стрес, който предизвиква серия дузпи или решаващи голове могат да предизвикат повишен риск от сърдечни проблеми, което е потвърдено и от много изследвания", пише в съобщението.

Министерството е оповестило и кои стоки трябва да се избягват по време на гледане на мач:

"Никак не ползвайте алкохол и напитки с много захар, нито мазна храна. Вместо това, подкрепяме привържениците да подготвят картофи на фурна или да се решат за печено месо или моркови. Също така, запалянковците би трябвало да правят активни паузи по време на мача - трябва да стават и да движат ръцете и краката по време на паузата, а на всички би се харесала и кратка разходка по време на полувремето", пише в текста, който се шири из спортните страници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар