четвъртък, 30 ноември 2017 г.

40 г от "Битката за Белград" и бутилката в главата на Хуанито

На днешния ден, в реванш мач от квалификациите за Световното първенство през 1978 година в Аржентина, футболният национален отбор на Югославия е изгубил в Белград от Испания с 0:2, а кадърът в който Хуанито провокира публиката на "Маракана" и получава отговор под формата на бутилка директно в главата обикаля планетата.

Накрая всичко е завършило добре - в мач, който испанските журналисти заради хвърлената бутилка нарекли "Битката за Белград" - истинско щастие е, че случката не е имала и далеч по-тежки последици.

Легендата казва, че девет години по-късно, при гостуване на Реал за мач срещу Цървена звезда (4:2 за "червено-белите") се стигнало до опит за "помирение" между човека, който хвърлил бутилката и Хуанито, за което първият щял да получи билет за мача. Междувременно, цялата идея е пропаднала, защото като виновник се появили няколко хиляди човека...

Иначе, Хуанито е бил познат по провокациите и мръсните влизания, а заради скандално нападение над Лотар Матеус е получил забрана пет години да се занимава с футбол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар