четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Сръбски тийнейджър изхвърли Реал Сосиедад от Купата на Краля


Сензация в Купата на Краля. Третодивизионният Леида изхвърли члена на елита Реал Сосиедад с победа 3:2, въпреки че губеше с 0:2, а решаващият гол вкара младият сръбски нападател Боян Радулович!

Момчето е на 18 години, а е висок 191 см което несъмнено му помогна да разтресе мрежата на Реал Сосиедад три минути преди края на този вълнуващ мач след удар с глава. А чудесно му центрира Мануел Молина.

Неговият баща Радослав, роден в Баня Лука, своевременно е играл за Земун и Рад преди да премине в редиците на Леида.

Радулович младши е в първия отбор на испанския клуб от юни, а това му е първи гол в екипа на Леида през текущия сезон. Извикан е неотдавна и в младежите на Сърбия, поколението в което са Страхиня Бошняк от Партизан и Лука Илич от Цървена звезда.

Нищо тази вечер не предвещавало, че дуелът може да има такъв завършек. Сосиедад е победил в първия мач с 1:0, а на Аноета в 23-ата минута Диего Йоренте го довел до нова преднина.

Десет минути по-късно Хуанми покачи на 2:0, а сигурно никой на стадиона, дори и отборът на Леида не е могъл да помисли как ще завърши този мач.

Но, това е красотата на футбола. Сосиедад през второто полувреме спуснал гарда, помисляйки, че всичко е свършило. Това се оказало зловеща грешка и домакинът получил шамар от който дълго ще му се тресе лицето.

Айтор Нунес в 56-ата минута преполовил изоставането, а само три минути по-късно Молина от дузпа донесъл изравняване на своя отбор, а и нервност в играта на противника.

А тогава на сцената стъпил Радулович. Талантливият сръбски футболист, който е роден в Леида, вкарал за водачество на Леида с 3:2 и ще се окаже, класиране на 1/8-финалите в Купата на Краля.

Баските останаха и без другия си представител Атлетик (Билбао), който шокиращо загуби у дома от Форментера с 0:1, след 1:1 в първия мач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар