четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Днес всички говорят за Милинкович-Савич, а не е Сергей

Това можеше да е един от най-невероятните дебюти в историята на футбола...

Торино се класира за 1/8-финалите на Купата на Италия, а победата от 2:0 над Карпи ще се помни с дебюта на сръбския вратар Ваня Милинкович-Савич. Напълно луд дебют! Не заради това, че не допусна гол, а заради това че за малко не вкара такъв за 3:0 когато изпълни пряк свободен удар и уцели напречната греда?!

Не се знае кой е по-луд... Ваня, който в дебюта си показаха храброст да шутира от свободен удар или Михайлович, който позволи това на вратар дебютант.... В продължението на редовното време Милинкович-Савич дойде пред вратата на Карпи, за да изпълни пряко свободен удар от 20 и кусур метра и със силен удар разтресе горната греда.
Това можеше да бъде един от най-чудните дебюти в историята на футбола....

Михайлович с изключение на Милинкович-Савич, Лиянко Войнович и защитника Бонифаци изкара най-силният състав срещу слабака Карпи. И реши всичко за половин час с голове на Белоти и Фалке за победата. Затова сръбският специалист си позволи лукса Ваня Милинкович-Савич в продължението на мача да се пробва от пряк свободен удар.

"Тренирали сме това. Той щеше да изпълни и да беше 0:0. Има мощен и прецизен удар. Не виждам нищо чудно в това", заяви Михайлович, който в дните си на играч беше известен като отличен изпълнител на пряк свободни удари. А изглежда предава майсторлъка си на един потенциален наследник на Рожерио Сени и Чилаверт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар