неделя, 26 ноември 2017 г.

Черногорец донесе инфарктна титла на БАТЕ Борисов

http://hotsport.rs/wp-content/uploads/2017/09/ZVEZDA-BATE-BORISOV_47-800x532.jpg
Черногорецът Мирко Иванич даде сериозна заявка да стане почетен гражданин на Борисов, след като благодарение на неговите два гола днес, по-конкретно на втория, местният БАТЕ продължи хегемонията си в Беларус.

Иванич откри резултата в гостуването на Городея в 18-ата минута. Домакините отвърнаха на удара с гол на сърбина Боян Дубайич в 24-ата минута, а Павлючек в 33-ата донесе пълен обрат преди почивката. В първата минута на второто полувреме Боян Дубайич отново се разписа и покачи на 3:1.

При това положение БАТЕ щеше да остане с 67 точки и рискуваше да предаде шампионската титла в ръцете на големия конкурент Динамо (Минск), който при победа събираше 68. В 78-ата минута действащият първенец получи дузпа и Родионов я реализира. Драмата дойде в продължението на редовното време - Мирко Иванич в петата добавена минута успя да прати топката в мрежата за крайното 3:3 и осигури скъпоценна точка за защита на шампионската титла.

Междувременно Динамо (Минск) прегази като гост Витебск с 4:1. Два гола на Хльобас (15 и 62 мин), както и на Хвачшински в 55-ата и хърватинът Галович в 66-ата минута не оставиха съмнения кой е по-добър, а Тимошенко в 82-ата защити честта на домакините. Така Динамо и БАТЕ завършиха с еднакъв точков актив от по 68, но титлата остана в Борисов заради убедително по-добрата голова разлика - 61:19 срещу 46:15.

Третият отбор, който имаше реален шанс да се окичи със златни медали при неуспехи на двата гранда беше Шахтьор (Солигорск). Гостуването на Неман обаче се превърна в катастрофа - поражение с 1:3. Савитски даде преднина на домакините в 26-ата минута и при този резултат отборите се оттеглиха на почивка. Шахтьор натисна и успя да изравни с гол на хърватина Томислав Киш в 50-ата минута. Всичко хубаво за солигорците завърши тук, четири минути по-късно Яблонски изведе Неман отново напред, а крайното 3:1 оформи Верховстов в третата минута на продължението. Така Шахтьор се задоволи с бронзовите медали, оставайки с актив от 65 точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар