неделя, 26 ноември 2017 г.

Хърватите ги тресе синдромът На комшията му е по-добре


Отминаващата седмица беше много успешна за сръбския футбол - Партизан се класира за 1/16-финалите, докато и Цървена звезда е близо до осъществяване на тази цел. Хората в Сърбия със задоволството потриват ръце, докато в съседство малко тежко приемат техния успех.

"Черно-белите" с триумф над Йънг Бойс (2:1) си осигуриха европейска пролет, докато и "червено-белите" са на крачка да преживеят зимата, тъй като за това им е достатъчна и точка срещу Кьолн, при условие, че БАТЕ не победи Арсенал.

Големи са шансовете Сърбия да има в елиминационната фаза на Лига Европа два клуба, докато Хърватия напълно сигурно няма да има нито един. Хайдук и Динамо още през лятото завършиха европейската история, докато близо до отпадане е и Риека, преди последния кръг има 3 точки по-малко от АЕК.

Това е било причина за тамошните медии да направят анализ.

- Партизан премина в 1/16-финалите на Лига Европа и така за пръв път преживя зимата в Европа от сезон 2004/05. Цървена звезда направи равен с БАТЕ (0:0) и държи всичко в свои ръце. След всичко можем само да се запитаме защо сръбските клубове са успешни, а хърватските не - пише "Вечерни лист".

Няма коментари:

Публикуване на коментар