неделя, 3 декември 2017 г.

Най-лудият мач в Серия А: Беневенто с историческа точка, играчите заплакаха след гол на вратаря си!

Това не е сензация, това е повече от сензация! Беневенто спечели първа точка в тазгодишното издание на Серия А и то по какъв начин. Милан изпусна победата в петата минута на съдийското продължение, след изпълнение на статично положение в наказателното поле на гостите най-добре реагира вратарят на "вещиците" Алберто Бриньоли за крайното - 2:2. Невероятно! За историята!

Сълзи, крясъци, еуфория, истерия... Това беше състоянието на стадиона на Беневенто, чийто играчи празнуваха първата точка сякаш са спечелили първенството на Италия или Шампионската лига... Имат и причина поне за краткотрайно щастие, защото Фортуна най-накрая ги помилва.

Можем да си представим каква ще бъде реакцията на новия треньор на Милан Дженаро Гатузо. Отборът от Сан Сиро два пъти водеше в резултата, но изгоря в психологическия трилър. Стана първият отбор от който Беневенто взе точка... Определено, невиждан финал на стадиона на "вещиците" и невиждана развръзка.

За бяс на Гатузо!

За краткотрайно щастие на Беневенто!

През първото полувреме мачът беше равностоен, Милан имаше повече притежание, но... В няколко ситуации Донарума трябваше да покаже колко е висок. Изглеждаше, че голът с глава на Бонавентура имаше действието на бонбони за бронхит за избраниците на Гатузо.

Вярваше се, че Беневенто ще потъне, но не е било така. Румънецът Пушкаш успя да изравни... Тук се изрази непостоянството на Милан и късметът на Гатузо е, че в дебюта му не се падна по-силен противник.

Разиграният Бонавентура в 57-ата минута центрира отлично, а Калинич вкара топката в мрежата.

И този гол не беше достатъчен Милан рутинно да затвори мача. Няколко пропуска на гостите дадоха криле на футболистите на Беневенто, които придобиха кураж след втория жълт картон на Романьоли.

Милан преживяваше до съдийското продължение, а тогава детайл за историята. Съвършено центриране и изпълнение на Бриньоли сякаш е роден нападател. За невероятното 2:2.

Няма коментари:

Публикуване на коментар