вторник, 5 декември 2017 г.

Необичайно прекъсване на мач: Стотици плюшени мечета влетяха на терена

Хвърлянето на предмети на терена преди и по време на футболен мач може да бъде умно, забавно и в крайна сметка и хуманитарно, по най-добрия начин през изминалия уикенд показаха привържениците на белгийския Шарлероа, в момента втори в класирането.

Те отложиха с няколко минути началото на мача между своя отбор и Остенде, защото засипаха терена - стотици плюшени мечета! Сторм Ултрас 2001, както се наричат запалянковците на Шарлероа, искали така да помогнат на бедните деца, чиито родители нямат пари да им купят подарък за Коледа, както и на тези с инвалидност

Стотици играчки за няколко минути събраха работниците на стадиона, опаковали са ги и те скоро ще бъдат раздадени на бедните малки белгийчета.

За да е още по-хубаво, това не е първи път. Хвърлянето на мечета на терена става истинска традиция в този град, след като помогнаха по същия начин и през миналата зима. Привържениците са вдъхновени от Teddy Bear Toss, популярна акция в американската хокейна лига в която запалянковците по това време на годината също хвърлят мечета по леда, а те се дават на онези на които са най-нужни.

Мачът е завършил 1:1 и така Шарлероа е пропуснал възможността да се приближи до лидера Брюж, който има шест точки преднина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар