събота, 27 януари 2018 г.

Най-скъпото хлапе в историята на футбола


Соченият за супер талант Пиетро Пелегри (16) е нов играч на Монако. Младежът утре пристига на Лазурния бряг за лекарски прегледи, след като Дженоа прие 25 000 000 евро от "князете" за своя бисер.

Ювентус дълго беше в играта, следеше Пелегри откакто се появи на голямата сцена, но когато трябваше да даде парите "Старата дама" остана твърдо на позицията, че не иска да мине над 20 милиона евро, така че остана без талантливия нападател.

Такова решение остави пространство за Монако, който набързо се разбра с агента на Пиетро Джузепе Риза и чрез него си осигури интересно подсилване за годините напред. Пелегри утре пътува в Княжеството на лекарски прегледи и подписване на договора според който ще заработва по 1 000 000 евро на сезон, с възможността всяка година заплатата да расте.

Също така, на Дженоа се полагат 10% от следваща продажба при условието Пелегри да бъде продаден някъде за минимум 40 000 000 евро.

Засега е важно да се изтъкне, че Пиетро Пелегри официално стана най-скъпото хлапе в историята на световния футбол, защото до днешния ход на Монако никога нито един клуб не е плащал за футболист на неговите години толкова пари.

Факт, който ласкае, но и задължава...

Няма коментари:

Публикуване на коментар