вторник, 27 февруари 2018 г.

Раднички (Ниш): Някои си мислят, че са робовладелци

Футболен клуб Раднички от Ниш обяви, че има моралното задължение да защити ФК Земун след перфидното нападение със "съобщение" отстрана на Партизан след мача между двата отбора.

"Футболен клуб Раднички смята, че нито един клуб в Супер лигата на Сърбия не смее да има каквото и да е предимство по отношение на останалите. Честната игра трябва да бъде приоритет на всички, така че е недопустимо отделни клубове да се държат като в робовладелския строй. Така че медийно да "изшибат" всеки който със своята работа и труд застраши нещо което смятат за своя собственост, например победа, която те предварително са прогласили за своя", съобщават от Ниш.

Както казват, чарът на футбола, а и на спорта генерално, е неизвестността, а със своето поведение двата най-големи сръбски клуба унищожават тази красота.

"По въпроса на финансовата помощ, която получават са несравними с другите; но когато се излезе на терена това няма решаващо влияние и не определя победителя. Да е така тогава не би съществувала Супер лига, а те още в началото могат междуособно да си поделят трофеите. В този смисъл, недопустим е натискът на двата най-големи сръбски клуба над всички футболни инстанции, за да играят всички по тяхната свирка", заключват нишлиите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар