събота, 24 февруари 2018 г.

Щьогер за Залцбург: Наистина готина история


Петер Щьогер беше принуден да включи телефона си в тих режим. Звъни и дрънчи почти постоянно, след като Борусия (Дортмунд) бе изтеглена срещу Ред Бул Залцбург в седмата двойка на жребия за 1/8-финалите на Лига Европа.

24 обаждания в рамките на две минути и безброй текстови съобщения се появяват на екрана. Показател колко е специален този жребий за австрийския треньор на Борусия (Дортмунд). "Не само за мен, а и за моя колега Мани Шмид също така", каза той.

Щьогер вижда "наистина готина история и нещо специално да играе състезателен мач в Австрия за пръв път от толкова много години". "Жълто-черните" ще пътуват в четвъртия по големина град в алпийската република за втория мач на 15 март (22:05 ч), а първият ще е седмица по-рано, на 8 март (20 ч), на Сигнал Идуна Парк.

"Бих казал, че сблъсъкът е атрактивен от спортна перспектива, и постижим", заяви Щьогер, който в същото време подчерта, че е - доволен! - уважение за съперника. "Те са млад и много активен отбор, който спечели своята група, побеждавайки Марсилия и другите, за да заеме първо място. Ако жребият ни беше изправил срещу Олимпик (Марсилия) вместо това, вероятно публиката щеше да приеме трудността на задачата пред нас различно..."

Ред Бул Залцбург достигна елиминационна фаза без да загуби мач (три победи, три равенства), преди запише 4:3 (2:1 домакинска победа, 2:2 равенство като гост) общ успех над Реал Сосиедад. По отношение на настоящия сезон и скорошните кампании в турнира, Щьогер каза: "Те записаха някои впечатляващи резултати в Лига Европа на няколко пъти." Тогава той изтъкна такъв случай от февруари 2014, когато Залцбург отстрани Аякс. Запитан за силните страни на отбора, той сподели: "Бързо се затварят, нападателен футбол и агресивно защитаване - опитват да играят футбол по начина по който ги учат в Залцбург." С намигване и усмивка, роденият във Виена добави: "Ако не беше Австрия, хората щяха да казват, че е труден жребий..."

Може да е малко предимство за Борусия (Дортмунд), че и треньорът и помощникът му са запознати с футбола в родината си и силните страни на отбора, който доминира в австрийската Бундеслига в последните години, печелейки шампионата в последните четири сезона подред, като не успя да завърши първи само в три случая от 2007 г. Треньорът на Залцбург Марко Розе изведе отбора До 19 години до триумф в младежката Шампионска лига миналия сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар