събота, 24 февруари 2018 г.

Звезда поправи коефициента в Европа


След 16 изиграни мача, седем победи, шест равенства и само три поражения, Цървена звезда приключи своето най-дълго участие в Европа след 26 години.

Освен задоволството от всичко постигнато, успехът на Звезда донесе и по-добра позиция преди идващото лято, съответно новите квалификации за европейските турнири. "Червено-белите" миналото лято влязоха в първия квалификационен кръг на Лига Европа с коефициент 7,325, колкото клубът събра през предходните пет години. Благодарение на добрите мачове в Европа, коефициентът на Звезда сега е 10,750.

Ако стане шампион на Сърбия, Цървена звезда ще започне квалификациите за Шампионската лига по новата система от първи кръг. В него, Звезда със сигурност ще е сред поставените, а за да бъде сред тях и във втория е необходимо да се получат много резултати в домашните първенства на неколцина държави.

Ако бъде елиминирана в този кръг квалификации за Шампионската лига, Звезда ще получи шанс в следващия кръг квалификации за Лига Европа.

Ако Звезда не бъде шампион, ще започне сезона от първия квалификационен кръг за Лига Европа. В първия, както и във втория, Звезда ще е поставена, а са големи шансовете да е сред поставените в трети кръг. Това е и най-голямата промяна в сравнение с текущия сезон, защото Звезда през лятото като непоставена мери сили със Спарта от Прага и успя да мине напред. Съществуват шансове и "червено-белите" да са поставени в плейофа за Лига Европа, но е потребно да се получат много резултати в останалите европейските шампионати.

Благодарение на успешния сезон в Европа, Звезда поправи своята стартова позиция. Ако успее да си осигури продължителност в участията в груповата фаза на европейските турнири, Цървена звезда много бързо още по-значително ще поправи своя баланс и ще остави зад себе си трънливия път, който й донесе много проблеми в миналото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар