понеделник, 26 март 2018 г.

Михаел Цорк и Борусия (Дортмунд) - истинска любов


Спортното управление на Борусия (Дортмунд) ще остане в сигурните ръце на Михаел Цорк и в идните години. Осемкратният шампион на Германия днес предсрочно удължи договора на своя 55-годишен спортен директор до 30 юни 2021.

"Спортните успехи през последните десет години са близко свързани с името Михаел Цорк. Михаел Цорк е въплъщение на компетентност, лоялност и идентифициране. С нетърпение очаквам продължението на сътрудничеството ни", подчерта изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоаким Ватцке.

"Последната година и половина беше изключително трудна по много причини, въпреки триумфа в Купата на Германия и класирането за Шампионската лига. С това наум, вярвам че е наша обща отговорност Борусия (Дортмунд) да навлезе в по-спокойни води, да направи отбора конкурентен на високо ниво и да трансформира клуба в постоянен участник в Шампионската лига", заяви Цорк.

Цорк представя Борусия (Дортмунд) както почти никой друг. В кариера в клуба започнала от А юношеския отбор и кулминирала със световната титла, рекордьорът по мачове с "жълто-черния" екип игра на Вестфален повече от 20 години. А оттогава управлява спортните съдбини на Борусия в следващите две десетилетия.
Цял живот верен на родния си клуб - Борусия (Дортмунд)
Като играч, роденият в Дортмунд футболист има 463 мача в Бундеслигата (131 гола), 66 европейски двубоя (13 гола) и 28 срещи в Купата (10 гола) за Борусия. Той има повече мачове от всеки друг играч на клуба, докато само Манфред Бургсмюлер е вкарвал повече голове в Бундеслигата за "жълто-черните".

След края на своята кариера като играч, която кулминира с титлите в Бундеслигата през 1995 и 1996, Шампионската лига от 1997 и Междуконтиненталната купа през същата година, Цорк се премести в управлението. Като директор има три титли в Бундеслигата, две купи на Германия и два европейски финала (2002 г за Купата на УЕФА и 2013 г в Шампионската лига).

55-годишната легенда е отговорен за всички футболни процеси в Борусия (Дортмунд), до най-младите състави на клуба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар