понеделник, 30 април 2018 г.

Проблемите на Интер тепърва започват... Без Шампионска лига някоя звезда отива на продан


Теорията още я има, но шансовете на Интер са малки. Да бяха издържали в последните десетина минути срещу Ювентус "нерадзурите" щяха да продължават да имат големи шансове за Шампионската лига и биха държали всичко в свои ръце. Но със загубата всичко рухна като кула от карти. На Интер дори и само победи, включително над Лацио в Рим в последния кръг, не гарантират Шампионска лига...

А проблемите едва започват. Без Шампионска лига бъдещето на клуба не изглежда светло. В Интер разчитаха на класиране в елитната надпревара и парите, които тя носи  за да се стабилизира финансово клубът. Сега този план се намира пред колапс и ще трябва да се прибегне до други и по-болезнени решения.

Интер почти сигурно ще трябва да продаде някоя от звездите в актуалния състав. А това са Мауро Икарди, Иван Перишич и Милан Шкринияр. За тримата има интерес и държат висока цена на пазара. Парите от продажбата на един от тях ще бъдат използвани да се закърпят дупките в бюджета за следващия сезон.

Най-скъп е Икарди, който има клауза за напускане срещу 110 000 000 евро. С оглед на това, че в Италия не може да се допусне, че ще играе за някой друг клуб на Ботуша, чужбина е единствена възможност. А са малко клубовете на които е нужен такъв нападател и могат да си го позволят. По-рано се споменаваха ПСЖ, Реал (Мадрид), Челси... Изглежда, че трансферът в Париж е най-реалистичната възможност, ако не се разберат с Левандовски. В Интер би могъл да го замени младият сънародник Лаутаро Мартинес от Расинг който вече е капариран.

Продажбата на Перишич може би е най-добрата опция за Интер с оглед на неговите игри и поведение. През лятото горещо го желаеше Моуриньо и Манчестър Юнайтед, но предлагаше малко над 40 000 000 евро докато Интер търсеше около 65 000 000 и не се стигна до договор. Разочарованият Перишич остана недоволен в клуба и играе далеч под очакванията. Моуриньо продължава да се интересува от хърватина, но Интер ще трябва да намали цената.

Накрая е възможна и продажбата на откритието на сезона Милан Шкринияр. Словакът прави феноменален сезон в Интер и е най-светлата точка в отбора в лошия сезон. Цената му е скочила на 70 000 000 евро, а са се споменавали Барселона и манчестърските клубове като заинтересовани за него. Но Интер вероятно ще направи всичко да го задържи и с продажбата на някой друг да запълни финансовите пробойни.

Без парите от Шампионската лига се усложняват и клаузите за откупуване на Рафиня и Жоао Кансело, които са задоволили, но са скъпи. Интер трябва да плати 35 000 000 евро за откупуването на португалеца от Валенсия, а също толкова и на Барселона, ако иска да задържи Рафиня. По-голямата част от парите би трябвало да бъде събрана от продажбите на Кондогбия, Жоао Марио и Нагатомо, които са под наем в други клубове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар