вторник, 29 май 2018 г.

Пикси разкри тайна на близо три десетилетия: Казах на Звезда, че ще се видим на финала


Футболистите на Цървена звезда на днешния ден преди 27 години спечелиха Купата на европейските шампиони (КЕШ), досега единствена в историята, най-значимият клубен трофей на Стария континент.

Тогава Драган Стойкович беше от другата страна, защото само няколко месеца по-рано отиде в редиците на Олимпик (Марсилия).

Легендарният Пикси разкри детайли, които досега не са били познати, вече почти три десетилетия по-късно.

- Случи се нещо интересно. Когато напусках Звезда, благодарих на всички и казах Ще се видим на финала за Купата на шампионите - с усмивка казал Стойкович, а думите му станали истина.

Бил въодушевен когато видял "червено-белите" в инфарктен мач да отстраняват Байерн и си уредили дуел на стадион "Сан Никола" в Бари.

- Когато видях всички тези играчи ги питах къде са дошли. В онзи момент когато излизах на терена преди мача бях много щастлив - изтъкна Пикси в сутрешната програма на телевизия Прва.

Обърна се за кратко и към мача и върху това, че не е искал да бие дузпа срещу своята Звезда.

- Не участвах много в мача, защото изиграх само 12 минути във второто продължение. Трябваше да играя от началото, но предната вечер не бях избран. Някой реши аз да не започна. Отказах да бия дузпа, за да не се спекулира много и добре направих - заяви Драган Стойкович, пета Звезда на Звезда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар