неделя, 20 май 2018 г.

Шеф в сръбския футбол получи инсулт и е опериран спешно


Спортният директор на Футболния съюз на Сърбия Горан Буньевчевич е получил инсулт заради което в нощта между събота и неделя е опериран спешно в Клиниката по неврохирургия в Клиничен център Сърбия.

Както изтъкват от ФСС, бързата интервенция на медицинските лица е установила, че на Буньевчевич се е спукала аневризма. Той спешно е подложен на хирургическа намеса начело с професор Горан Тасич.

Буньевчевич се намира в постоперативно състояние и му предстои възстановяване, съобщава Футболният съюз на западната съседка.

"Семейството използва възможността да благодари за голямото внимание което са оказали всички работещи в Клиниката по неврохирургия, както и на близките приятели и целокупната спортна общественост за интереса и грижата за здравословното състояние на Горан Буньевчевич", изтъква се в съобщението на ФСС.

Кой е Горан Буньевчевич?

Горан Буньевчевич е роден в Карловац на 17 февруари 1973, а по време на кариерата на играч, завършена през 2007 година, 16 пъти е представял националния отбор на СР Югославия, и то в периода от 1998 до 2003. Най-много мачове (125) има за Цървена звезда, като е бил капитан на отбора, а кариерата го е водила от Графичар и БАСК, през Рад и "Маракана", до Тотнъм, чийто член е бил пет години, а после на холандския Ден Хаг, в който окачва бутонките на пирона. Бил е спортен директор на Цървена звезда от март до септември 2008, три години начело на ФК Земун, а във Футболния съюз на Сърбия е на функцията спортен директор, като едно от главните лица в тамошната футболна централа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар