вторник, 15 май 2018 г.

Цървена звезда с покана за Нощта на музеите


Най-посетената манифестация в областта на културата, която по популярен начин се занимава с музеите и културното наследство, тази година се провежда за 14-и път. Нощта на музеите е дял от европейската Нощ на музеите към чиято инициатива Сърбия се е включила от 2006 година.

Нощта на музеите представлява единствен културен спектакъл в повече от 120 града по света, между които от 2005 година е и Белград. Първата Нощ на музеите, проведена в пет белградски музея и галерии, е успяла да привлече повече от 4000 посетители, докато за четиринадесет години тази бройка е нараснала на невероятните 500 000 посещения на музеи в 200 локации в повече от 60 града и места из Сърбия.

Нощта на музеите 2018 ще се проведе на 19 май, от 17 до 1 ч местно време. Между многобройните атрактивни музеи в Белград и Сърбия, още веднъж се намира и най-големият спортен музей на Балканите - музеят на ФК Цървена звезда.

Темата на тазгодишната Нощ на музеите при "червено-белите" ще бъде европейския сезон на Цървена звезда през 1957/58. В музея ще бъдат изложени архивни фотографии, текстове и изрезки от вестници, които свидетелстват за мачовете, които Цървена звезда е изиграла в Европа през този сезон, включвайки, разбира се, двата сблъсъка с Манчестър Юнайтед, както и самата мюнхенска трагедия. Мотивът за тази тема всякак е този, че тази година се отбелязват 60 години от това трагично събитие.

От клуба канят всеки който има възможност и желание да посети най-богатия спортен музей по тези пространства. Билетите за Нощта на музеите са на цена 450 динара (около 9 лева) и могат да се закупят от всички каси на Евентим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар