сряда, 23 май 2018 г.

Гробарите си спретнаха жесток бой помежду си, раниха полицаи


Две групи привърженици на Партизан се сбиха помежду си на пътя към Сурдулица където "черно-белите" футболисти играят във финала за Купата на Сърбия срещу Младост от Лучани (20 часа).

До сблъсъка се стигнало на караулката за пътна такса Наис при Ниш, полицията трябвало да се намеси и да блокира пътя, за да ги връща назад след сбиването.

Три автобуса дошли от Белград и се наредили на касите около 14 часа местно време. Тук чакали около 20 минути докато дойде конвой автомобили от Белград, който пристигнал с полицейски кортеж. Точно в тези моменти се стигнало до хаоса...

Виждайки съперниците, "гробарите" от автобусите изтърчали и се стигнало до жесток сблъсък с враждуващата фракция привърженици на "черно-белите" от автомобилите.

В боя са участвали около 100 хулигани, използвани са и тояги и факли, а няколко десетки са пострадали.

Полицията реагирала, а всички се разбягали и никой от пострадалите не е потърсил помощ в Спешния център в Ниш, освен шест-седем по-леко контузени полицаи.

Полицаите са останали на мястото, за да попречат на нови безредици при влизането в Ниш и създали възможност за проток на движението в споменатия участък.

Привържениците на Партизан от известно време са разделени на три фракции, а управата на клуба по тази причина искаше финалът за Купата да не се играе в Сурдулица заради малкия капацитет на стадиона и възможността за "близък контакт" между запалянковците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар