петък, 29 юни 2018 г.

Цървена звезда взе под наем ганайски национал


Футболният национал на Гана Рашид Сумаила ще проведе година под наем в Цървена звезда, съобщи шампионът на Сърбия.

Сумаила е на 25 години и играе на позиция защитник, а в Звезда идва от кувейтския Ал Кадсие с право на откупуване след изтичане на заема.

"Много съм щастлив, че дойдох в Цървена звезда, тук съм да помогна на отбора, за да осъществя своите и целите на клуба. Звезда е добър клуб, който ще ми помогне да напредна като играч. Знам, че има голяма история, бил е шампион на Европа и за миналогодишните добри мачове в Лига Европа. По природа съм победител, не обичам да губя и затова искам за Звезда да бележа възможно най-добри резултати", заяви Сумаила за страницата на клуба.

Това ще му бъде първото излизане в Европа, защото преди Кувейт е играл за катарския Ал Гарафа, южноафриканския Мамелоди и клубовете от Гана Асанте Котоко и Кейп Коуст, докато за националния отбор има шест мача.

Сумаила е шесто попълнение на Цървена звезда това лято след Душан Йованчич (Войводина), Деян Мелег (Кайзери), Никола Стоилкович (Брага), Милан Йевтович (Анталия) и вратарят Зоран Попович (Бодо Глимт), а скоро се очаква и пристигането на Лоренцо Ебесилио от кипърския АПОЕЛ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар