сряда, 25 юли 2018 г.

Класика за Цървена звезда срещу Судува под проливния дъжд


Цървена звезда с отличен мач във втория кръг квалификации за Шампионската лига си осигури по-спокоен път за реванша в Литва!

Футболистите на Цървена звезда включиха турбото още във втория кръг квалификации за Шампионската лига. В сравнение с първия кръг и двубоите със Спартакс, избраниците на Владан Милойевич предложиха далеч по-добър мач.


В първите 45 минути Ебисилио и Радонйич коронясаха тоталната доминация на "червено-белите". Първият с отличен удар от дистанция, докато националът на Сърбия по най-добрия възможен начин проследи атаката на своя отбор по десния фланг.

Цървена звезда изглеждаше надмощно, по-обиграно, разположено в сравнение с мача отпреди седем дни. За съжаление, впечатлението от играта през първата част развали излизането на Кръстичич заради контузия. Замени го Йованчич. Гостите, опиянени от атмосферата на Маракана, не успяха по-сериозно да заплашат Борян. Принудителното решение за този мач на мястото на нападател, Милич, отлично се откриваше настрани и подаваше към Бен и Радонйич.


Експериментира и Владан Милойевич и както и много пъти досега намери печелившата формула.

Високата преса, разби линиите на гостуващия отбор които никак не успяваха да доставят топката до най-добрия играч Сисилиа.

А на трибуните делириум. Дъждът който валеше сякаш допълнително надъха най-запалените поддръжници на "червено-белите". На отиване за почивка с два големи гола преднина за най-трофейния сръбски отбор.


В продължението вратата към третия кръг квалификации за Шампионската лига широко отвори Неманя Радонйич със своя втори, общо трети гол за своя отбор. От друга страна, отборът който успя да вкара три гола на Апоел в Мариянпол на най-големия сръбски стадион изглеждаше абсолютно немощно. Преди реванша който е по програма след седем дни Цървена звезда носи огромна преднина. Сигурно е, че Владан Милойевич няма да позволи никакво отпускане, нито ще разреши на своите избраници да влязат незаинтересовано в мача. Радва възходът във формата, радва играта на целия отбор.

Три гола преднина всякак са голям запас, обаче, с оглед на всичко показано, "червено-белите" ще бъдат абсолютен фаворит и в срещата, която се играе в Литва.


Преди това, Цървена звезда през уикенда в рамките на втория кръг ще домакинства на Раднички от Ниш и всякак ще търси нова победа.

С играта и резултата без дилема отправиха отлична покана към привържениците да изпълнят стадион "Райко Митич" и да дадат подкрепа на своите любимци.

Цървена звезда - Судува 3:0 (2:0)

1:0 Ебисилио (23 мин)
2:0 Радонйич (35)
3:0 Радонйич (58)

Цървена звезда: Борян, Стойкович, Савич, Дегенек, Родич, Йовичич, Кръстичич, Ебисилио, Радонйич, Милич, Бен

Резерви: Попович, Бабич, Гобелйич, Йованчич, Мелег, Йевтович, Павков

Судува: Кардум, Леймонас, Янкаускас, Живанович, Шврлюга, Славицкас, Матулевчиус, Ацеведо, Вербицкас, Топчагич, Сисилиа

Резерви: Александров, Ридли, Чиникас, Гайдучик, Исода, Финклер, Дибал, Вежевиливиус

Стадион: "Райко Митич"
Зрители: 23 218
Съдия: Бастиан Данкерт (Германия)

Няма коментари:

Публикуване на коментар