сряда, 25 юли 2018 г.

Милойевич: Тъжен ден за мене, Звезда показа колко е голяма


И игра и резултат. Всичко което е нужно в летните квалификации, па и повече от това, показа Цървена звезда против Судува. Почти осигури класиране в третия кръг квалификации за Шампионската лига, защото след мача на Маракана е трудно да се повярва, че литовците могат да заплашат в реванша.

Все пак, фактът че в кратък срок вкараха три гола в мрежата на АПОЕЛ кара "червено-белите" да са внимателни.

"Честитя на играчите. Първото полувреме е завършено успешно. Това са важни мачове, някои момчета играха над границите на възможностите. Можем да сме доволни как отборът повдига формата, но можем и още по-добре. Очаква ни тежък реванш след седем дни, ще отидем там сякаш е 0:0. Похвали и за привържениците, бяха отлични", заяви след срещата Владан Милойевич.

Треньорът на сръбския шампион накратко се докосна и до играта.

"И на полувремето, след 2:0, очаквахме противникът да излезе и да пробва да постигне гол. Всяко подхлъзване може да е пагубно, ако направите грешка, противникът вкара гол и се върне към живота. Заради това играхме сигурно. Не позволихме на Судува да има много статични положения, това е нейното най-силно оръжие".


Първи гол пред белградската публика записа Лоренцо Ебесилио, показвайки че може да бъде оръжие в настояването да се стигне до елита.

"На Ебисилио честитих. Както казах и по-рано, много можем да очакваме от него. Повдига формата и ще бъде още по-добър в сезона", сподели Милойевич, обяснявайки след това, че първата смяна е била принудителна. "Ненад Кръстичич получи несгоден удар. Оплака се от световъртеж, трябваше да го заменим, да не рискуваме".


С думите "не бих коментирал нито Легия нито Търнава, като мине реваншът в Литва ще говорим за това", Владан Милойевич се обърна към още един детайл, който няма допирни точки с футбола.

"Това беше тъжен ден за мен, заради случващото се в Гърция. Изразявам дълбоко съболезнование към семействата на загиналите. Допреди мача бях във връзка с нашия посланик. Звезда още веднъж показа колко е голяма като отдаде почит на жертвите. Надявам се Гърция да се оправи. Това е наша православна държава и им желая всичко най-добро", заяви видимо развълнуваният треньор на "червено-белите".


Владан Милойевич е свързан с Гърция, където като футболист (защитник) и треньор е прекарал голяма част от кариерата си. Специалистът пое Звезда, идвайки от Паниониос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар