сряда, 26 септември 2018 г.

Класика за Цървена звезда срещу Напредак


Футболистите на Цървена звезда победиха Напредак с 3:0 като гости в Крушевац, в отложен мач от 5-ия кръг на Супер лигата.

Избраниците на Владан Милойевич продължиха фантастичния низ без загуба на чак 33 мача. От гостуването в Крушевац, където миналия сезон и математически потвърдиха спечелването на титлата, се връщат с нови три точки и отново имат пет крачки предимство спрямо първите преследвачи в домашното първенство.

За триумфа над Напредак заслугата е на Марко Гобелйич, Велько Симич и Милан Йевтович, които разтресоха мрежата на домакинския отбор в 16, 20 и 88 минута.

Треньорът на Звезда Владан Милойевич и този път не можеше да разчита на Вуядин Савич, а изпълни обещанието си, че ще има промени в стартовия състав. Крушевците имаха начален натиск и първи застрашиха когато Вулич след рикошет с едно докосване стреля над гредата.

В средата на първия дял беше решен въпросът за победителя с един от най-хубавите голове през сезона под режисурата на Марко Гобелйич. Универсалният боец на Звезда направи истинско майсторство и, след късо подаване от Ебисилио от пряк свободен удар, от 30 метра маестрално изпрати топката в горния десен ъгъл. Това беше невероятен "снаряд" за 1:0 и Гобелйич показа какъв мощен удар притежава.

Този резултат не беше задълго в сила, защото четири минути по-късно вече беше 2:0 за шампиона на Сърбия. Велько Симич използва чудесната асистенция на Ел Фарду Бен да стреля по диагонал от лявата страна, от никак не лесна позиция, и уцели далечния ъгъл и така удвои преднината на червено-белите.

Двата бързи гола напълно пресякоха противника и Звезда пое конците на играта и без много проблеми пазеше преднината. Имаше и още две възможности след головете, но в двете ситуации неточно стреляха Симич и Павков въпреки че можеха и да подадат на оставения сам вдясно Йованчич. В самия край на първото полувреме Напредак с подавания с едно докосване стигна пред наказателното поле и Ндиайе пробва удар, който беше блокиран.

Играта преди отиването на почивка беше прекъсвана от чести нарушения и нервност, докато първото вълнуващо положение в продължението беше след пет минути. Топката уцели вратаря на Звезда Борян, който излезе извън наказателното поле и получи жълт картон, защото нямаше намерение при нарушението. Напредак най-често опитваше да направи нещо повече чрез Вулич, докато в червено-белия отбор доста се труди Ебисилио, както и Павков, който имаше десетина дуела с противниковите защитници.

Малко липсваше Звезда да празнува още по-убедително, ако Йовичич беше по-точен след добра атака и подаване от Бен, а най-добрият шанс за крушевците дойде в 79-ата минута когато Ескич уцели гредата след удар с глава. Недълго след това и Вуканович пробва да създаде опасност с центриране от дясното крило, но Борян беше сигурен и промяна на резултата нямаше до 88-ата минута - резервата Милан Йевтович изпълни феноменално пряк свободен удар от 25 метра и сложи точка на триумфа.

Напредак - Цървена звезда 0:3 (0:2)

0:1 Гобелйич (16 мин)
0:2 Симич (20)
0:3 Йевтович (88)

Напредак: Ни. Петрович, Боранияшевич, Вешковац, Остойич, Не. Петрович, Ескич, Костич, Ндиайе, Вулич, Вуканович, Зец (59 мин - Аливодич)

Цървена звезда: Борян, Стойкович, Дегенек, Бабич, Гобелйич, Йовичич, Йованчич, Бен (90 - Мелег), Ебисилио (82 - Милич), Симич (76 мин - Йевтович), Павков

Стадион: Младост
Съдия: Зоран Широки
Жълти картони: Вешковац, Ндиайе (Н); Борян, Павков (ЦЗ)


Няма коментари:

Публикуване на коментар