сряда, 26 септември 2018 г.

Милойевич: Имам доверие в играчите


Треньорът на футболистите на Цървена звезда Владан Милойевич заяви преди гостуването на Напредак в Крушевац (сряда, 19:30), в отложен мач от 5-ия кръг на Супер лигата, че изключително уважават съперника и че 158-ото вечно дерби е архивирано.

- След дербито нямаме много време, защото вече отиваме в Крушевац срещу отбор, който ни направи доста проблеми през миналия сезон откъм резултати. Уважаваме Напредак, винаги е имал стабилност. Съхрани отбора което означава, че има продължителност, направи добри резултати и може да покаже доста с опитен треньор какъвто е Милорад Косанович. Със сигурност ни очаква добър и труден мач - заяви Милойевич.

Стратегът още веднъж се обърна и към ремито 1:1 в 158-ото вечно дерби и предходните европейски предизвикателства.

- Наистина имам доверие в тези играчи, това беше един мач в който нищо не се получаваше, аз нося най-голямата отговорност и не бягам от нищо. Ще пробваме да поправим тези грешки. Загриженост винаги съществува и като имаме добри резултати и когато играем добре. Винаги искаме онова което е добро да подобрим още повече, а лошото да поправим. Сложихме точка на дуела с Партизан. Продължаваме напред, случи се такъв мач. Чакат ни нови предизвикателства и мачът в Крушевац ще бъде съвсем различен, а е трудно да се сравнят Наполи и Залцбург с други мачове, защото нямат много общо.

Милойевич се докосна и до игровия кадър, съответно проблемите с контузии и възможните ротации в отбора.

- Имаме проблеми, но ще видим на кого мога да разчитам. Вуядин Савич продължи с терапията, Никола Стойилкович очакваме много бързо да е с нас, а и останалите имат определени проблеми. Що се отнася до новаците, това са играчи, които могат доста да дадат, в това съм убеден и нямам никаква дилема. Искаме да се интегрират възможно най-добре. Имам доверие в Кафу, никой от тях не е забравил футбола, може би на него само му трябва малко повече време да се впише, но съм търпелив и чрез работа всичко се преодолява.

Треньорът на Звезда покани привържениците да им помогнат да спечелят нови три точки на мястото на което се потвърди титлата миналия сезон.

- Публиката в Крушевац обича футбола и Напредак, винаги е тежко да се играе там. Приканвам привържениците да ни помогнат както правеха това и досега. Не трябва да придаваме голямо значение на това, че в Крушевац спечелихме титлата, както и че преди това там имахме единствената загуба. Не можем да се водим от чувствата, дали нещо е било грозно или хубаво. Чакат ни нови 90 минути, нова борба и само така трябва да гледаме този мач. Футболът е такава игра, понякога побеждавате когато не играете добре и само за това се говори. Твърдим, че имаме добра игра и тя трябва да доведе до добър резултат. Затова футболът е хубав и непредвидим.

Милойевич оповести и определени промени в състава.

- Опитваме да разиграем всички играчи, затова са и тук да дадат принос към целта, която имаме. Ще има промени и във всеки следващ мач. Имаме гъста програма, непрекъснато играем сряда и уикенда, и не е лесно, но на играчите е ясно, че не смеем да имаме алиби за нищо, защото така няма да напредваме - завърши Милойевич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар