понеделник, 26 ноември 2018 г.

Финал за Копа Либертародес може и изобщо да не се състои


Най-очакваният финал за Копа Либертадорес в историята между Ривър Плейт и Бока Хуниорс може да не бъде решен на терена, съобщава днес Асошиейтед Прес.

Дисциплинарната комисия на Футболната федерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) утре ще вземе решение дали ще дисквалифицира Ривър Плейт или вторият мач от финала против Бока Хуниорс ще се изиграе без публика, или все пак двубоят ще бъде игран на неутрален терен.

Привържениците на Ривър Плейт нападнаха автобуса, който превозваше футболистите на Бока на стадион Монументал, където в събота трябваше да се играе реваншът във финала за Копа Либертадорес. При атаката бяха ранени седем футболисти на Бока, главно от порязвания от стъклата и сълзотворния газ, а двама са приети в болница.

Мачът в събота първо няколко пъти беше отлаган, а след това и преместен за неделя, но тогава КОНМЕБОЛ утвърди, че играчите на Бока не са готови за игра, така съдбата на най-престижния южноамерикански турнир зависи от решението на Дисциплинарната комисия.

Историята не е на страната на Бока, която през 2015 беше дисквалифицирана от Копа Либертадорес в 1/8-финалите след нападение над играчите на Ривър с лютив спрей на терена на Бомбонера.

- Каквото и да е различно наказание за Ривър, от онова което беше изречено на Бока тогава, ще бъде ясен и непочтен ход - се казва в съобщението на Бока отправено към КОНМЕБОЛ. Бока допълва, че ако няма наказание за Ривър, целият случай ще бъде продължен в Съда за спортния арбитраж в Лозана (КАС).

Президентът на Ривър Плейт Родолфо Д`Онофрио каза, че клубът не може да бъде обвинен за "нарушаване на обществения ред" и обвини своя колега от Бока Даниел Ангеличи, че нарушава "дадената дума", че неговият отбор ще играе въпреки безредиците.

Първият мач от финала на Копа Либертадорес между Бока и Ривър на Бомбонера завърши наравно 2:2.

Няма коментари:

Публикуване на коментар