вторник, 27 ноември 2018 г.

Хьонес изхвърли "приятеля" Брайтнер от ложата на Байерн


Четири години в първия мандат и още пет във втория. През това време пет титли шампион на Германия, една купа от Шампионската лига, две на Германия. Статус на почетен капитан. А тогава Паул Брайтнер доживя неговият Байерн да му забрани да гледа мачовете на Алианц Арена от ложата?!

Неразбираем, може да се каже и безобразен ход на управата на баварския гигант, който някога беше символ на уреденост и добри, чак и семейни отношения, а сега, когато дойде криза, в него очевидно цари разкол. От всеки друг клуб можехме да очакваме да се отрече от своите легенди. Не и от Байерн, чийто управници толкова са се изгубили, че не знаят къде удрят, па по някои постъпки припомнят на ръководители на сръбски клубове като поискат да се разправят с инакомислещите.


На 67-годишния Брайтнер е съобщено, че не може повече да гледа мачовете от мястото от което го е правил години. Билд уверява, е това е отмъщение на Ули Хьонес - иначе, някогашен съотборник на Брайтнер, доскоро и приятел - заради откритите критики към президента и изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге заради онази, вече известна пресконференция когато обвиниха всички освен себе си за лошите резултати под командването на Нико Ковач.

И вместо да чуе какво му казва приятелят Хьонес реши да се отрече по някакъв начин от него.

"Обади ми се финансовият директор Ян Кристиян Дризен и съобщи решението на Ули Хьонес, че мачовете на Байерн, в близко бъдеще, не мога да гледам от ложата. Очаквах нещо такова. И без това не искам да виждам никой от тях в този момент. Реших да върна пропуските, които ми се полагат, защото не искам да си създадат впечатление, че искам да гледам мачове безплатно. От сега ще си купувам билети като целия нормален свят", поръча Паул Брайтнер.

А Ули Хьонес, ако продължи така да властва, няма да има и един глас на президентските избори в Байерн през следващата година. Опозицията е все по-голяма...

Няма коментари:

Публикуване на коментар