четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Маестро Марин


Марко маестро Марин. Почти всяка дума на похвала би могла да бъде прякор за магьосника в червено-белия екип. Бившият немски национал от мач на мач показва класа и че владее футбола.

Онова което е особено забележимо е фактът, че Марин със същия жар брани червено-белите цветове и на домашната сцена, и на европейската. А, колко означава за Звезда в Шампионската лига показа във всеки от четирите мача в Група С, като пропусна гостуването в Ливърпул заради травма.

Магичният полузащитник не пленява само на терена, и в статистическите данни, въпреки че често не са най-важните. Все пак, неговото постижение е забележимо, във всеки ход, но и чрез участието в головете. Марин с три асистенции дели второто място в това класиране в Шампионската лига, а пред него е само Рияд Марез с четири успешни подавания, така че едва един повече.

29-годишният организатор на играта на белградчаните дели втора позиция с Жорди Алба (Барселона), Лоренцо Пелегрини (Рома), Карлос Солер (Валенсия) и Ашраф Хакими (Борусия Дортмунд).

Като се знае, че Марин е и автор на първия, исторически гол за Цървена звезда в груповата фаза на Шампионската лига, е ясно, че с чудесните подавания е допринесъл за постигането и на останалите три попадения на белградския клуб в т.нар. "група на смъртта".

След като разтресе мрежата на ПСЖ в гостуване, и тъй като прескочи дуела на Анфийлд, беше главен протагонист в историческия триумф над Ливърпул заедно с двукратния голмайстор Милан Павков. Точно Марин му центрира идеално от ъглов удар от дясната страна за повеждащия гол, за да после в средата на терена да пресече подаване и да подаде на Павков, който упъти сега вече известния "снаряд".

И в гостуването на Наполи не пропусна да покаже какво умее. Често разиграваше съотборниците, идеално изведе и Велько Симич в първото полувреме, за да във второто с истинска магия между четирима противникови играчи да изведе Бен, който записа дебютния си гол в груповата фаза на Шампионската лига.

- Сбъдна ми се мечта от детството. Радва ме, че станах част от клуба и се надявам на редица общи успехи. Хубаво е да се играе за големи отбори, играл съм за отбори с големи амбиции, борил съм се за титли, но това е различно. Звезда буди специални чувства - заяви Марин при представянето на Маракана в третия ден на септември.

Звезда и Марин заедно изживяват мечтите си наяве и пишат червено-бялата история.

Няма коментари:

Публикуване на коментар