петък, 30 ноември 2018 г.

Неаполитански журналист: Ако можех да се върна в деня на рождението, бих казал, че съм привърженик на Цървена звезда


Италианците прилично похвалиха гостуването на Цървена звезда в Неапол, а особено впечатлен е останал Масимилияно Гало, журналист от Ilnapolista.it.

Неговият текст сякаш е излязъл изпод перото на Делиjа, а самият Гало накрая е написал, че е станал привърженик на Цървена звезда заради онова което е видял на трибуните на стадион Сан Паоло.

- Деветдесет минути непрекъснати песни, с барабани, с песните Бела чао и Бандиера роса. Като в мечтите. Футбол като в мечтите на дете. Изпълниха ми сърцето и ми върнаха някои стари чувства, за времето когато като дете се влюбих в барабаните, знамената и различните човешки фигури чиито чувства зависят от онова което се случва на терена - написа Гало.

Охарактеризира Шампионската лига като турнир на привилегированите, в който Делиjе са били на високо ниво с оглед на случващото се в групата на смъртта.

- Последни са в класирането в групата на Шампионската лига, турнир в който не са играли 27 години, имат малки шансове да продължат напред, получиха три гола, първия за десет минути, но нищо не им повлия. Барабани, песни, знамена, хорово пеене. Беше весело, нямаше насилие, а особено впечатляващо е петминутното пеене на "Бела чао".

А за край, най-силното впечатление на този италианец: В края на мача, неаполитанците си отидоха, Сан Паоло остана празен, гостуващите привърженици по нареждане на полицията трябваше да останат малко по-дълго. Изгубиха с 1:3, а продължиха да пеят. Бих ги слушал с часове. Ако можех да се върна в деня на рождението, бих казал, че съм привърженик на Цървена звезда.

Звезда е живот, всичко останало са дреболии: Делиje гърмяха след мача с Наполи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар