събота, 22 декември 2018 г.

Създадоха комисия за кандидатурите за първенствата 2028 и 2030


България, Сърбия, Гърция и Румъния взеха решение за създаването на инициативен организационен комитет, който ще кандидатира четирите страни да бъдат домакин на Европейското първенство по футбол през 2028 и Световното първенство 2030, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич след четиристранна среща в Белград.

"Днес взехме решение да формираме Инициативен организационен комитет от 16 души, по четири от всяка държава и изразихме надежда, че чрез него нашите страни се кандидатираме заедно да бъдем домакини на Европейското първенство 2028 и Световното по футбол през 2030 година", заяви Вучич.

Президентът Вучич сподели, че необходимите документи за това ще бъдат подадени през декември 2021 година и до юли 2022 трябва да бъде взето и решение. Вучич допълни, че е нужна огромна инфраструктура и тук не става дума само за стадиони, а и за хотели и капацитет за настаняване, както и че Сърбия има тежка ситуация, защото има само стари стадиони.

"През следващата година започваме с изграждането на националния стадион и повече стадиони в другите градове в Сърбия", заяви Вучич и поръча, че Сърбия всякак ще е готова.

Вучич каза и че днес е договорено за 2021 година, Сърбия, България и Румъния да се придружат към Гърция в организацията на Европейското първенство за волейболистки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар