събота, 22 декември 2018 г.

Неудържимата офанзива на шампиона


Цървена звезда в изминалата есен осъществи чудесни резултати, а в низа факти за похвала е и този, че срещу всеки противник постигна поне един гол.

Шампионът на Сърбия е най-ефикасният отбор в Супер лигата, а поред 55 гола в първенството, червено-белите постигнаха още 17 в Европа и шест в Купата на Сърбия.

Атаката на Цървена звезда в началото на сезона предвождаха Бен и Стойилкович, а в квалификациите за Шампионската лига националът на Коморските острови с шест гола даде заявка, че това може да е неговият сезон.

От друга страна, травми попречиха на Стойилкович да задържи продължителност, а опциите в атака допълнително изостри идването на Боачи в последния ден на трансферния прозорец.

Завърналият се в Лютице Богдан, обаче, също така не успя да избегне здравословните проблеми и след головете срещу Радник и Партизан трябваше да направи принудителна пауза. Кадровите проблеми успя да използва Павков и заблестя на елитната сцена. Високият нападател с два гола покори Ливърпул и донесе на шампиона на Сърбия първата победа в Шампионската лига.

Ротациите в офанзивата не се отразиха на Бен, който, поред всеки от споменатите съотборници, непрекъснато увеличаваше броя попадения през този сезон, а феноменално впечатление остави и младият Деян Йовелйич.

19-годишният нападател се записа сред голмайсторите и в двата домашни турнира, а и в дуелите от младежката Шампионска лига и младежкото първенство на Сърбия. Чудесният бисер на Цървена звезда записа минути на елитната сцена в последните два кръга на Шампионската лига, но за дебютния си гол в този турнир ще трябва да изчака поне до идната година.

Когато постижението на най-изнесените футболисти се погледне чрез бройките Бен е играчът, който осъществи най-впечатляващ успех, постигайки 17 гола в 2311 минути проведени на терена. Павков седем пъти беше стрелец, записвайки 1408 официални минути, а следват Боачи с гол по-малко в 631 минути, Стойилкович с пет гола за 829 минути и Йовелйич, който постигна 4 гола за 389 минути.

Особено впечатляващ е фактът, че Звезда против всеки клуб с който игра вкара гол. Мрежите по веднъж опазиха Спартакс, Залцбург, Наполи и Ливърпул, но вратарите на всеки от споменатите клубове капитулираха в реванша на дуелите.

Феноменалното постижение на нападателите на Звезда продължиха с чудесния низ и отборът на Владан Милойевич се оттегли на почивка с 47 поредни шампионатни мача в които е постигнал поне един гол, а на звездашите остава само преди 2019 да си пожелаят също толкова ефикасна година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар