четвъртък, 20 декември 2018 г.

Пянович: Със сърце до успеха


Годината, която отминава без дилеми е една от най-успешните в новата история на Цървена звезда. Успехите на клуба зарадваха милиони звездаши между които са и някогашни играчи.

Михайло Пянович, един от футболистите, които преди две десетилетия забавляваха червено-бялата общественост, има възможността, благодарение на новите поколения на клуба от Лютице Богдан, да се радва на успехи на любимия клуб.

- Предоволен съм от постижението на Цървена звезда през тази година. Зад нас е най-успешната година от слизането от световния трон. Не само че играхме през пролетта в Европа, а и спечелихме шампионската титла и се класирахме в Шампионската лига където в най-тежката група оставихме отлично впечатление. Да имахме малко късмет на жребия и за нюанс по-лесни съперници, сигурен съм, че бихме се преборили за втора поредна европейска пролет. Червено-белите направиха значителна крачка, зарадваха звездашката общественост и очаквам да продължат в същия ритъм и в следващите сезони - изтъкна някогашният нападател на сръбския шампион.

Въпреки задоволството Пянович не е опиянен от еуфорията.

- Не трябва да имаме нереални амбиции. Тази година излезе от клишетата, осъществихме огромен успех и ще е нужен късмет да повторим резултата от този сезон. Между клубовете сме с най-малък бюджет, които тази година влязоха в Шампионската лига, а всичко което постигнахме го направихме със сърце. Демонстрирахме силата на колектива, а само ако се придържаме към досегашната философия и принципи имаме на какво да се надяваме и в бъдеще.

Специални заслуги от перспективата на бившия голмайстор има Владан Милойевич.

- Мерило за всеки треньор е постигнатото. Моуриньо въпреки чудесната биография остана без доверие когато резултатите липсваха. За Милойевич говорят успехите, които постигна със Звезда. Очевидно е направил отлична атмосфера в отбора, направи правилните ходове във всеки момент, победи и Ливърпул което не е малко нещо, храбро игра в Неапол. Излишно е да се говори каквото и да е след резултатите, които направи в последните две години. Браво на него!

Песента, която най-верните привърженици посветиха на популярния Пяни беше изпята на нов глас в чест на Милан Павков след двата гола срещу Ливърпул, а стрелецът на 80 попадения в червено-белия екип освен на сметката на високия нападател имаше и комплименти и за останалите остриета.

- Звезда има феноменални нападатели и голям избор в атака. Най-важното е да са ефикасни. Драго ми е, че Павков вкара два гола на Ливърпул. Бен игра отлично тази есен и му пожелавам да прави чудесни мачове и в идната година. В сравнение с времето в което аз играех се промени много, днес чужденците имат значима роля, а очевидно актуалните чужденци в червено-белите редове са истински удар, Марин и Бен са примери. Футболът стана бизнес и всеки играч, който носи разлика и представлява потенциална печалба за клуба е значим. На нападателите пожелавам да бъдат още по-ефикасни в 2019 година, а на Звезда да продължи да ниже успехи - заключи Пянович.

Няма коментари:

Публикуване на коментар