понеделник, 24 декември 2018 г.

Шпионска афера в Германия: Полицията се намеси, клубът си призна всичко


В клуб от Бундеслигата решили да преместят границите в спортния шпионаж, но акцията им не успяла.

Шпионирането на противника в спорта не е никаква новост, но в Бундеслигата тази практика е повдигната на по-високо равнище.

Андрей Крамарич и неговите съотборници в Хофенхайм били насред тренировка когато някой забелязал над техния тренировъчен център неидентифициран летящ обект. Набързо се обадили в полицията - да се лети с дрон над група хора е незаконно в Германия.

Цялата ситуация се разиграла преди мача против Вердер в 16-ия кръг, а от бременския клуб признали отговорност за необичайния случай.

Отговорността поел спортният директор Франк Бауман, който дошъл до идеята в сътрудничество с треньора Флориан Кохфелдт и аналитичния отдел.

"Дронът летя кратко, но не е минавал над терена на който са тренирали. Не е имало опасност. Решихме всичко с Хофенхайм", заяви Бауман и говори за неприятността, която създаде тяхната акция.

Вердер в споменатия мач спря по-добре класираният Хофенхайм, завършвайки 1:1 на свой терен. Може би все пак са успели нещо да заснемат преди шпионажът им да бъде саботиран...

Няма коментари:

Публикуване на коментар