понеделник, 18 март 2019 г.

Нито Барса, нито ПСЖ, нито Сити: Дженоа постави Цървена звезда на върха


След червено-белите останаха още три отбора, които през този сезон нямат поражение, а в списъка са Макаби от Тел Авив, ПАОК и Слован от Братислава.

Дълго в Италия удържаше Ювентус, а машинарията от Торино след загубата от Дженоа отпадна от класацията на отборите в Европа, които в шампионата през този сезон нямат поражение.

Най-дълга серия има Цървена звезда с 53 мача, а избраниците на Владан Милойевич на Банйица празнуваха за 24-и път със само три равенства.

Останаха още три отбора, които газят в националните шампионати, а във върха е Макаби от Тел Авив, който от пейката предвожда сръбският специалист Владимир Ивич, а на вратата е националът на западната съседка Предраг Райкович.

Заслуги за поредицата на солунския ПАОК имаше нападателят Александър Прийович, който беше продаден на Ал Итихад. Квартетът се довършва от Слован от Братислава в Словакия, а новият-стар шампион продължи да редува победи и на старта на плейофите. Останаха около два месеца до края на сезона и планът на Звезда е да увеличи абсолютния рекорд в Сърбия и да стигне до 63 мача без поражение, а ако успее в това ще изпревари Селтик, Байерн и Милан във вечното класиране в света.

Име на клуба - победи - ремита - поражения

1 Цървена звезда 24 3 0
2 ПАОК 22 3 0
3 Макаби 21 6 0
4 Слован 19 4 0

Няма коментари:

Публикуване на коментар