четвъртък, 28 март 2019 г.

Хърватия ще получи национален стадион, ясно е и мястото


Президентът на Хърватския футболен съюз Давор Шукер обяви, че ще се изгради нов национален стадион, а мястото ще е квартал Блато в Загреб.

Президентът на ХНС обяви, че Блато е идеална локация.

"Нека всеки свърши своя дял от работата и се надявам, че скоро ще имаме прекрасен стадион, а идеално местоположение е Блато. Вървим стъпка по стъпка, но всички заедно. Можем да получим и определени средства от УЕФА и ФИФА, знаем и разходите по техните стандарти", обяви Шукер.

Президентът на ХНС сподели, че в последно време много е говорил за инфраструктурата, но сега е по-спокоен.

"Много съм говорил за инфраструктура, а сега сме по-спокойни. Стадионът ще бъде построен. Искаме да предложим на своите гости поне онзи минимум, който ние получаваме в гостувания, и клубовете и националният отбор", каза бившият нападател на "ватрените".

Допълни и че ХНС ще помогне на Хайдук за Полюд.

"Задвижването на стадиона в Загреб означава и размисляне какво ще правим с Полюд, искаме с новите стадиони в Осиек и Риека и Сплит да бъде доволен. Ще помогнем и на Полюд, ще разговаряме за начините и парите."

Президентът на ХНС се обърна и към въвеждането на ВАР в Първа ХНЛ.

"ВАР системата се въвежда от пролетта на идната година. Трябва още допълнително обучение, трябва да го обясним на привържениците и да изтъкнем какво добро носи. Ще даде стабилност на съдиите и ще намалим броя на грешките. На никого в ХНС грешките не са в интерес. Сред първите в региона въвеждаме ВАР системата, знаем какво означава за чистотата на футбола. Нека и този проект ни бъде за гордост", изтъкна президентът Шукер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар