вторник, 2 април 2019 г.

От Дортмунд милион евро за музей на холокоста


Поред Борусия за разширяване на мемориалния център в Израел същата сума са платили още Дойче Банк, Дойчебан, Даймлер и Фолксваген.

Дортмундската Борусия продължава посветеността на борбата против антисемитизма и реабилитацията на престъпленията от Втората Световна война и като такава наистина представлява фар в мрака, който заплашва отново да погълне Европа, от Балканите па нататък.

Десничарското стремление е нацистките престъпления да се забравят или омаловажат, процес, който при нас вече е в поотминала фаза, заплашва всички свободомислещи хора. А един такъв е първият човек в Борусия Ханс Йоаким Ватцке, който, предвождайки клуба в тази идея даде подкрепа на най-популярния музей на холокоста Яд Вашем в Израел. Борусия, заедно с още няколко немски фирми, като Дойчебан (Немската железница), Дойче банк, Даймлер и Фолксваген плати милион евро за продължението на разширението на този мемориален център.

"Помнене, документиране, изследване и учението са стълбовете на които почива Яд Вашем. Усилването на това е чест и посветеност. Бъдещите поколения трябва да знаят какво могат да направят лошите хора на другите хора. Отдадени сме на международното разбирателство, толерантност и спокойно съжителство", заяви Ханс Йоаким Ватцке.

Яд Вашем е мемориален център за еврейските жертви на холокоста, а се намира на Хълма на спомена в Йерусалим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар