четвъртък, 4 април 2019 г.

Привърженици на Интер: Не пейте когато Икарди вкара гол


Когато се гледа само резултатно и на основата на постигнатото изглежда, че завръщането на Мауро Икарди в състава на Интер е попадение в десетката. Аржентинският нападател вкара гол, спечели дузпа и предизвика червен картон, записа асистенция и с Роберто Галярдини беше най-добър в екипа на "нерадзурите", в тяхното традиционно неприятно гостуване на Дженоа, но...

Футболните качества и така никога не са били спорни. Човешките - са. Тях на пръв план поставят привържениците на миланския великан, критикуват разжалвания капитан, че се е поставил над клуба, симулирал е контузия в коляното, по всякакви начини търси по-голяма заплата в новия договор... И още много. Затова преди два дни издадоха съобщение в което казаха, че Маурито не притежава характер, за да продължи да бъде член на отбора, а вчера на "Мараси" от думи преминаха към дела. Лидерът на агитката в Северната трибуна (Curva Nord) ясно сигнализира към остатъка от трибуната да не пее на Икарди, който от дузпа удвои преднината на Интер. Нареждането беше прието, така никой в града на Колумб не се зарадва на гола на 26-годишния нападател.


Неговият първи след 109 дни, а общо 123 за Интер с което се изравни във вечното класиране на клубните стрелци с Бобо Виери и сигурно ще го надмине. Само че дали това ще бъде достатъчно за помирение? За отбора, изглежда, да, защото се поздрави с доскоро най-големия противник Иван Перишич, на когото асистира за третия гол. С треньора Лучано Спалети е в някакъв тип тихо примирие, както нарекоха отношенията италианските медии, а с привържениците?

Хм, преди няколко години започнаха първите искри по оста Икарди - трибуната, като всичко се реши като Мауро бележеше голове и върна Интер в Шампионската лига. Нищо не успява така както успеха, па ако продължи така и в конкуренцията на Рома, Лацио и Милан отново да даде на "нерадзурите" подбрана европейска компания ще увеличи сам шансовете си да изглади отношенията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар