сряда, 19 юни 2019 г.

Хумелс се завърна в Борусия (Дортмунд)


Привържениците не успяха в своето намерение да попречат на най-важния трансфер в Дортмунд това лято - по пътя, който премина Марио Гьотце преди три години, от Мюнхен на Вестфален се върна и Матс Хумелс (30).

Когато се появи информацията, че опитният защитник може да се върне при "жълто-черните" най-верните поддръжници на Борусия жестоко се възпротивиха на тази идея, припомняйки че Хумелс е означен за предател, но управата на клуба се води изключително от интересите и изглежда - направи правилен ход. Нещо повече, трансферната сума е доста по-голяма отколкото се предполагаше, може да достигне 38 милиона евро (с бонусите), а Хумелс постави подпис под тригодишен договор с по-малка заплата отколкото в Байерн. Вместо досегашните 12 000 000, ще прибира около 9 000 000.

Нико Ковач е дал зелена светлина за продажбата на Хумелс още след обявяването на привличането на французина Лука Ернандес (23) от Атлетико (Мадрид) за 80 000 000 евро. В Борусия, с която през 2011 беше шампион, а през 2012 спечели дубъл, бившият немски национал и шампион на света в Бразилия през 2014 би трябвало да бъде ключова фигура в шампионската мозайка на Люсиен Фавре.

Припомняме, Хумелс е юноша на Байерн, но Борусия същински е неговият клуб. Даде му възможност още през 2008 година, преди през 2016 да се върне в Мюнхен в трансфер на стойност 35 000 000. В предходните седмици Хумелс сериозно размислял над напускане на Бавария, а щом дошло предложение от Вестфален нито за миг не се двоумил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар