вторник, 4 юни 2019 г.

Лука Йович е играч на Реал (Мадрид)


Сръбският футболист Лука Йович и официално стана играч на Реал (Мадрид)!

Във вторник на официалната страница на Кралския клуб бе съобщено, че трансферът е реализиран. Както разгласяват медиите, Реал е платил 60 милиона евро на Айнтрахт, а договорът е за шест години.

"Силен, технически добър футболист, отлично шутира и с двата крака. Без оглед на неговите години, има опит да играе на най-високо ниво в Европа. Освен всичко това, печелил е титли в Сърбия, Португалия и Германия, трите държави в които е играл досега", пише в съобщението на Реал.

Йович се изтъкна през този сезон с игрите си за Айнтрахт за когото постигна 27 гола в 48 мача.

"Спортно, напускането на Лука Йович е голяма загуба за нас. За неговата експлозивност и реализаторски умения се чу из цяла Европа. Като клуб в последните два сезона имахме полза не само от неговите голове, а и финансова. За Айнтрахт това е важен трансфер. На Лука пожелаваме всичко най-добро в бъдеще. Има всички предусловия за голяма кариера. Горди сме, че можахме да помогнем по пътя", заяви спортният директор на Айнтрахт Фреди Бобич.

Йович така встъпи в елитната компания на сърбите, които са носили екипа на Кралския клуб, преди него това са правили Милан Янкович, Предраг Спасич, Деян Петкович, Перица Огньенович.

Няма коментари:

Публикуване на коментар