сряда, 28 август 2019 г.

Хърватите си пожелават Динамо - Звезда


Медиите в региона отделят голямо внимание на класирането на футболистите на Цървена звезда в Шампионската лига, главно изтъквайки, че след драма са преминали Йънг Бойс и за втори пореден път са в елита. Жребият за груповата фаза на Шампионската лига ще се проведе утре от 19 часа в Монако.

Порталът Индекс в първи план поставя, че Звезда с реми пред повече от 50 000 привърженици на стадион "Райко Митич" е осигурила ШЛ, но и така е създала шанс потенциално да се срещне със загребския Динамо.

"Вратарят Борян беше юнак във финала на мача с чудесни спасявания", пише Индекс, със специален очерк на това, че играчите на Звезда класирането в ШЛ са отпразнували в бронирана военна машина начело с Милан Павков, който носеше шайкач.

Ютарни лист поставя заглавие "Цървена звезда в голяма драма направи реми и се класира в ШЛ", с подчертаване на това, че заради правилото за повече голове като гост елиминира швейцарския отбор, докато Вечерни лист също се занимава с възможен сблъсък между Звезда и Динамо.

Динамо в четвъртък ще бъде в трета урна, Звезда в четвърта, па така и 24 сата.хр поставя въпроса дали големите съперници от бивша Югославия ще се срещнат.

Черногорският ЦДМ констатира "Чудесна нощ за екс юго футбола, Звезда и Динамо в ШЛ", докато Виjести пишат, че отборът на Владан Милойевич е треперил във финала, но втора поредна година се е преборил за елита.

Дневни аваз от Босна и Херцеговина в обширен репортаж пише, че най-драматично е било в Белград и отдава признание, че Цървена звезда втори път, през четири кръга квалификации, стигна до място между 32 най-добри отбора в Европа, а Кликс, че Алекса Вуканович с гола е предизвикал експлозия на емоции на "Маракана".

Пространство отделя и българският Гонг с думите, че Звезда през иглени уши се е промъкнала до Шампионската лига, пише РТС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар