четвъртък, 19 септември 2019 г.

Впечатляващ факт: Динамо (Загреб) сгази Аталанта със състав за "шепа" евро


В своя дебют в Шампионската лига Аталанта на Максимир се проведе като боса по тръни. Отборът, който през миналия сезон завърши на трето място в Серия А получи лекция от Динамо, клуб чийто кадър от играчи според Трансфермаркт струва два и половина пъти по-малко.

Още по-впечатляващ от разликата в стойността на играчите е погледът към сумите, които "модрите" са платили за 11-те футболиста, които вчера излязоха в стартовия състав.

Според официално достъпните данни, Динамо е похарчил за вчерашните титуляри по-малко от шест милиона евро. По-точно казано, 5 845 000.

Най-скъпо е било довеждането на Петър Стоянович, за него на Марибор са платени два милиона евро.

По един милион евро са стрували Бруно Петкович (от Болоня) и Мислав Оршич (от Улсан), за Емир Дилавер на Лех Познан са платени 800 000 евро. НК Загреб за Доминик Ливакович е получил 625 000 евро, Марин Леовац е пристигнал от ПАОК за 300 000 евро, а Дино Перич още преди шест години е доведен от Осиек за 120 000 евро.

Но истинско бинго Динамо е направил с онези играчи за които не е платил нищо. Ариян Адеми вече години е запазена марка на максимирския клуб, пристигна през 2010 безплатно, след като му изтече договора с Шибеник. Никола Моро като 11-годишно момче през 2009 дойде от Солина и в тази работа официално не е платена сума, а на солиняните е дадено символично обезщетение.

Френският защитник Кевин Теофил-Катерин дойде без трансферна сума от Сент Етиен преди година (но с отлична заплата), а специална е историята на Дани Олмо. Гениалният испанец е доведен преди пет години от школата на Барселона, Динамо му вярваше, обеща му правилно развитие и минути, което Олмо със своето семейство прие и се пресели в Загреб. Това се оказа най-добрата сделка в историята на Динамо, защото когато младият полузащитник напусне обезщетението което загребците ще получат ще се измерва в десетки милиони евро...

Динамо разби Аталанта с единайсеторка, която не струва и шест милиона евро.

Например, Руслан Малиновски, украински полузащитник, който вчера влезе на полувремето, е струвал на Аталанта 13 700 000 евро. Толкова са платили за него преди два месеца на белгийския Генк.

Няма коментари:

Публикуване на коментар