четвъртък, 19 септември 2019 г.

Пожарникарят, който празнува с Динамо: Бях толкова щастлив


Еуфорична беше обстановката на Максимир при откриването на Шампионската лига. Динамо разби Аталанта с 4:0, трибуните гръмогласно подкрепяха от самото начало.

Първата ерупция по трибуните се случи в 10-ата минута; Петър Стоянович центрира, а неговият колега от лявата страна Марин Леовац вкара за 1:0. Последва луда радост на "модрите", в чиито прегръдки се озова и - пожарникар на атлетическата писта.

Сцената стана хит, а ден след мача медиите намериха пожарникаря, който празнува с играчите. Неговото име е Матео Пинтер, а своите впечатления разказа накратко.

"Когато видиш 28 000 привърженика в еуфория, това те докосва. Бях толкова щастлив и радостен, скачах от щастие, исках да ги прегърна. Дойде Марин, целуна ме по каската, колко само значи този момент", емоционално си спомня.

Попитан е как реагират началниците на такива ситуации когато еуфорията понесе официалните лица и ги превърне в привърженици.

"Надявам се, че няма да има проблеми, не би било справедливо, всеки човек се весели по свой начин", заяви Матео, който показа, че следи случващото се във футбола.

"Знаем, че Аталанта е силен клуб, не беше очаквано Динамо да играе чак така. Дадоха всичко от себе си, Бйелица държеше тактиката в тайна. Всичко беше наред, Дани Олмо показа, че наистина струва много", сподели впечатленията си за мача.

Необичайната сцена на празненство с пожарникар забелязаха и чуждестранни медии, па този детайл от Максимир публикува дори и бразилският Глобоеспорте. Забелязали са го и някои потребители на Туитър, на всички тази сцена е много симпатична.

Можем само да кажем, че се надяваме Матео да има още възможности да празнува с играчите на Динамо против големи европейски клубове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар