петък, 20 септември 2019 г.

Вечните съперници излизат обединени в дербито


Футболистите на Партизан и Цървена звезда, в 161-ото вечно дерби в Хумско, ще излязат в екипи със слоган "И аз съм донор. Защото подкрепям Сърбия", за да участват в кампанията за увеличение на броя на донорите и трансплантациите, която водят Министерството на здравето и Фондация Хемофарм.

По този начин те ще отправят послание, че само едно нещо в живота представлява нещо, което е "повече от игра", а това е самият живот.

Целта на кампанията е колкото може повече хора да научат за значимостта на трансплантациите, да приемат донорството като най-хуманен акт и така да опита да поправи ситуацията в Сърбия, защото на милион жители има само три донора.

Затова всяка година в Сърбия за трансплантация на органи чакат около 1000 души, а мнозина от тях не дочакват животът им да бъде спасен по този начин.

Разширявайки хуманното послание, към кампанията вече са се придружили голям брой спортисти от Сърбия, а от това дерби посланието "И аз съм донор. Защото подкрепям Сърбия", благодарение на подкрепата на Съюза на клубовете в Супер лигата на Сърбия, ще отправят и футболистите на всички клубове в тази надпревара.

Мачът между Партизан и Цървена звезда се играе в неделя от 19 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар