сряда, 27 ноември 2019 г.

Тежък удар за Динамо: Без двама важни играчи против Манчестър Сити!


Загубата от Аталанта не е единствената лоша вест, която се случи на Ненад Бйелица в Италия този вторник.

Динамо в гостуването на Аталанта изгуби битката за точки, но и двама важни играчи на които няма да може да се разчита в последния кръг на Група С в Шампионската лига когато на Максимир идва Манчестър Сити.

Кевин Теофил-Катерин и Дино Перич заради жълти картони няма да са на разположение на Ненад Бйелица в сблъсъка против мощния състав на Пеп Гуардиола.

В груповата фаза на Шампионската лига играчите след три получени жълти картона трябва да пропуснат една среща, а и Теофил-Катерин и Перич в Милано пристигнаха с по два жълти.

Много бързо, в първоначалния натиск на италианците, двамата пожълтяха и беше ясно, че участието на Сан Сиро им е последно за тази есен в Шампионската лига.

Утеха за Бйелица може да бъде, че от трети жълт картон се опазиха Ариян Адеми и Емир Дилавер, които също бяха заплашени от опасността да бъдат наказани за мача в последния кръг.

Калкулациите до края

Динамо на 11 декември ще приеме Манчестър Сити, а в същия ден в Украйна ще се срещнат Шахтьор и Аталанта. Само победа води "модрите" в 1/8-финалите, а трябва да се надяват и Шахтьор да не победи Аталанта.

Някак най-реално е третото място, което би било чудесен успех за хърватския шампион. В този случай "модрите" трябва да са за Шахтьор в другата среща.

В най-лошия сценарий, Динамо без победа против Сити и с победа на италианците в Украйна остава и без пролет в Лига Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар