сряда, 27 ноември 2019 г.

Звездните 211 паса и 2 топки в наказателното на Байерн, само Динамо е бил "по-зле" в Манчестър


Поразителна статистика от мачовете в петия кръг на Шампионската лига

Най-простият анализ всякак би се свел до простата констатация, че Байерн е космически кораб за Цървена звезда. Във всеки смисъл. Но такъв беше и Ливърпул, па червено-белите направиха чудо. И нека бъде това да е изключение, което потвърждава правилото - вероятно и е - но в този мач отборът на Владан Милойевич, да оставим настрана и головете, беше равноправен противник на по-късно европейския шампион. А в нито един друг, чак и в онази катастрофа на Парк де Пренс, отборът на Милойевич не изглеждаше така немощно както вчера против Байерн.

Това беше ясно и на всеки който лаически е погледал поне някоя минута от мача, а статистиката само потвърждава очевидното. Цървена звезда в загубата с 0:6 имаше само 211 точни подавания, убедително най-малко във вчерашните мачове от петия кръг на Шампионската лига. Всъщност, пръв до Звезда е Галатасарай, който в ремито с Брюж има 261 прецизни паса, докато загребският Динамо записа 262 в поражението от Аталанта.

Динамо, освен това, е единственият пример, който намерихме в този сезон на Шампионската лига с по-малко пасове от Цървена звезда. В гостуването на Манчестър Сити, 2:0 за англичаните, "модрите" имаха само 122 точни подавания с 58% успешност. Резултатно все пак минаха много по-добре.

Например, в един изравнен мач на върховно ниво, какъвто да речем беше дуелът Реал (Мадрид) - ПСЖ (2:2), отборът с по-малко пасове, вчера това бяха французите, стига до 546 паса. И още един положителен пример, когато пражката Славия отнесе точка от стадион Камп Ноу е ясно, че Барселона беше по-доминантна, но чехите успяха да запишат 329 паса с 82% точност. Чак и Галатасарай в катастрофата с 0:6 против Реал в Мадрид имаше 319 прецизни паса.

Имаше и Звезда във всички останали мачове значително по-добро постижение, в Мюнхен 261 паса, в победата над Олимпиакос 365, против Тотнъм в Лондон 397, а в Белград 268.

Байерн вчера все пак беше твърде голям залък. Разигран, бърз толкова, че и с очите не можеха да го хванат червено-белите, а камо ли да задържат топката в краката по-дълго от секунда. А към това се прибавиха и останалите проблеми, па така спрямо статистиката на УЕФА Цървена звезда успя с пасове или соло пробиви да прати само две топки до противниковото наказателно поле. Байерн е бил в наказателното на Звезда - 30 пъти. Което между другото е някъде в ранга средностатистически за него през този сезон.

Но Звезда - безопасна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар